Podczas prowadzonych przez nas zajęć staramy się pracować nad różnymi aspektami związanymi z funkcjonowaniem człowieka na co dzień. Choć może to wydawać się nieoczywiste, włączenie psów do programu zajęć pozwala na przepracowanie wielu problemów z jakimi borykają się dzieci w szkole, w domu a przede wszystkim w grupie rówieśników.

Zwracamy uwagę na kształtowanie postaw prospołecznych, przeprowadzamy trening uważności, ćwiczymy koncentrację i wytrwałość w dążeniu do celu. Zajęcia prowadzone są w grupach, ale do każdego dziecka podchodzimy indywidualnie zwracając baczną uwagę na jego potrzeby i problemy. Zawsze pamiętamy, że choćby nieśmiałość czy brak pewności siebie u każdego człowieka może mieć inne przyczyny. Dlatego też, przed zapisaniem na zajęcia prosimy Państwa o kontakt telefoniczny by móc porozmawiać i dowiedzieć jak najwięcej o dziecku. Zachęcamy również do kontaktu w czasie trwania zajęć i zgłaszanie wszelkich rzeczy, które uznają Państwo za istotne.

Równolegle prowadzimy również warsztaty dla rodziców.  Pracujemy nad różnymi aspektami związanymi z relacjami z innymi. Podczas zajęć uczymy się tego jak komunikować się między sobą i z naszymi dziećmi. Pracujemy również nad uważnością i koncentracją. Nad pewnymi elementami warto pracować na każdym etapie rozwoju człowieka dlatego podczas warsztatów uczymy jak radzić sobie z nieśmiałością, jak budować pewność siebie i jak zachować równowagę między realizacją naszych potrzeb, a spełnianiem potrzeb naszych dzieci. Oferta skierowana jest dla dzieci oraz ich rodziców.  Warsztaty odbywają się w ośrodku „Leśna zagroda” 160 km od Warszawy, w sercu ziemi kurpiowskiej. Z dala od miejskiego zgiełku.